Guide til den første friluftstur del 2

Velkommen tilbage til guiden til din første friluftstur. I denne del af guiden vil der være fokus på hvilket tøj og fodtøj du med fordel kan tage med på turen, derudover vil vi også komme ind på mad og drikkelse, samt sikkerhed på turen.

Beklædning til friluftsturen

Når du skal på friluftstur er det vigtigt, at du har den helt rigtige beklædning og fodtøj med.

Selvom du med nutidens vejrprognoser med stor sikkerhed kan vide, hvordan vejret på din tur kommer til at blive, så er det ikke altid at den holder. Det er derfor vigtigt, at du i rimelig omfang har tøj på, som du kan ændre alt efter vejromstændighederne. Vi anbefaler derfor, at du arbejder i lag, således at du, hvis det bliver varmt kan tage nogle lag af, og hvis det bliver koldt kan tage lag på.

Derudover er det vigtigt altid at have noget tøj med som er vandafvisende. På den måde kan du sikre dig ikke at skulle have vådt tøj på, på hele din friluftstur.

Til den kvindelige fri lufts entusiast anbefaler vi denne Miyake – dame regnjakke. Med denne regnjakke kan du trygt bevæge dig ud i det blå uden at bekymre dig om et regnskyl i ny og næ, derudover er jakken også åndbar, så du til enhver tid er komfortable, mens du har den på.

Til den mandige fri lufts entusiast anbefaler vi denne Corvo – herre regnjakke med foer. Denne herre regnjakke er lavet til at holde dig vandtæt og komfortable på hele din friluftstur. Regnjakken er endvidere udstyret med meshfoer som har en kølende effekt, og som holder dig frisk, når du er i bevægelse og modvirker sved.

Mad og drikkelse

Når du forbereder dig til din friluftstur er det en god ide at tænke mad og drikkelse ind i pakningen. Her er det en god ide at have lidt forskellige mad med til de forskellige situationer du kommer ud for. Her skal du bl.a. tænke på mad til vandreturen, mad til om aftenen når du har slået dit telt op, og til sidst nogle lækre snacks, så du rigtig kan hygge dig og aftenen. Under planlægningen af dit mad er det også vigtigt, at du tænker sukker med indover, således at du undgår at gå sukkerkold på din tur.

Når du skal ud i det blå er det også vigtigt, at du husker at have en drikkedunk med, her anbefaler vi denne Slurp 1 liter termo drikkeflaske. Denne drikkeflaske er god til at holde din drikkelse enten varm eller kold alt efter behov, og så er den også smart at have med på lange ture grundet dens sikre påfyldningslåg.

Sikkerhed på turen

Til sidst er det vigtigt, at du tænker over sikkerhed og orientering når du planlægger din tur. Her er det vigtigt, at du har et kort over det område du befinder dig i, og at du har en plan for hvordan du vil slå alarm skulle uheldet være ude.
Derudover er det vigtigt, at du altid som det mindste har forbinding og sportstape med på din tur, så du altid har mulighed for at stoppe den værste blødning, skulle du komme ud for et uheld.
Til sidst er det vigtigt, at du har mulighed for at holde dig varm i løbet af turen, for på den måde at beskytter kroppen mod kulde og vind og dermed også chok.

Husk hyggen på turen

Om du så tager afsted alene eller sammen med en ven, kæreste eller familie er det vigtigt at huske hyggen med på turen. Denne hygge kan komme i mange former, om det så er med lidt snacks og lidt hyggeligt lys fra en lanterne eller noget helt tredje, så er det vigtigt at tænke det med indover planlægningen af din friluftstur.  

 

Til sidst er der bare at sige god tur og husk hyggen.