Guide til den første friluftstur del 1

Så er det nu, rygsækken skal pakkes, vandreskoene på og så er det på tide du kommer ud på din allerførste tur ud i det fri.
Men hvad er vigtigt at have med på sådan en friluftstur, og er der noget du skal være specielt opmærksom på når du planlægger din turen.

I denne guide kommer vi med vores bud på hvad der er vigtigt for dig at have med, og vi kommer også gerne med nogle tips, som kan sikre dig en god tur ud i det blå.

Del 1 af denne guide kommer til at have fokus på at danne rammen for din første friluftstur, således vil vi her komme ind på valg af rygsæk, telt og liggeunderlag – og forhåbentligt kan vi med denne guide hjælpe dig på vej til din første friluftseventyr.   

Med den rigtige rygsæk skal du nok komme langt

Om du så tager afsted for kun en dag eller om det er for en hel uge, så er det vigtigt, at dit grej er sikkert opbevaret under hele turen.

Det er op til den enkelte fri lufts entusiast hvilke ønsker man har til sin rygsæk, men det er vigtigt, at der er godt med plads til al det grej, du ønsker at have med.    

For at sikre at du har plads til det hele, uden unødvendigt at gå rundt med en alt for stor rygsæk så anbefaler vi denne Trek 33  – 33 liter rygsæk.
Med en kapacitet på 33 liter har du et stort hovedrum samt 2 rummelige sidelommer, hvor du trygt kan opbevare dine vigtigste ejendele.

Trek 33 rygsækken er designet med et støttende rygsystem med hoftebælte og polstrede skulderstropper, så sækkens vægt føles mere behagelig, når den bæres over længere tid.

Rygsækkens indhold er vigtig

Når rygsækken er på plads er det på tide at tænke på dens indhold.
Alt efter hvor længe du er på farten, og hvilken type friluftstur du ønsker er det vigtigt, at du pakker din rygsæk således, at du har alt det du skal bruge til de forskellige situationer, du kommer ud for på din tur.

Vi anbefaler, at du før pakningen af din rygsæk overvejer hvilken type tur du ønsker dig. Da det kan have en betydning for, hvordan du pakker din taske, og hvor meget du skal have med.

Ønsker du, at komme på en tur, hvor du skal langt omkring er det vigtigt, at du i den pakning tænker på bevægelighed. Pakker du alt for meget risikerer du at ende med en alt for tung rygsæk, som begrænser dig i din bevægelighed.

Ønsker du derimod at komme på tur, hvor der er fokus på selve oplevelsen, og hvor du ønsker at give dig tid til at nyde den natur du befinder dig i lige nu. Her kan du med fordel pakke lidt mere og have fokus på blandt andet hygge og komfort i din pakning. 

Du kan læse mere om rygsækkens indhold i Guide til din første friluftstur – del 2.

Nyd natten ude i det fri med telt og liggeunderlag

Det er vigtigt, at du gør dig overvejelser over sove situationen på din tur.
Hvis du allerede på forhånd ved, at du kommer til at komme langt omkring kan det være en god ide at tage telt med, da der ikke nødvendigvis er shelter eller andre sove muligheder der hvor du vælger at slå dig ned.

Hvis du skal afsted alene anbefaler vi denne Sentry 1. persons telt.
Teltet er lavet i ultralet kvalitet og vandtæt og vejer kun 1,2 kg. Dette telt er således nem at have med på turen og tynger ikke rygsækken alt for meget.

Skal i to afsted er denne Tarmachan 2-persons telt oplagt at have med.
Dette telt fylder ikke meget i tasken og vejer heller ikke ret meget. Derudover kan den modstå langvarig regn og forhindrer fugtgennemtrængning.

Natten ude i det fri må til enhver tid gerne være behagelig, således at du ikke bliver ramt af smerter i kroppen allerede efter første nat.

Et liggeunderlag kan hurtigt gøre en ellers hård nat på jorden meget mere komfortabel. Det er derfor en god ide at investere i en god og behagelig liggeunderlag, så du kan nyde natten ude i det blå uden at bekymre dig om morgendagens ryg gener.

Med denne Soltare – selvoppustelig liggeunderlag kan du bekymringsfrit bevæge dig ud i det fri uden at gå ned på komfort. Dette letvægts liggeunderlag er selvoppusteligt og med pude, derudover leveres liggeunderlaget med transportpose, på den måde skal du ikke bekymre dig om hvordan du får den med på din friluftstur.

Nu hvor teltet og liggeunderlaget er på plads er det på tide at tænke på soveposen, denne skal nemlig gerne kunne være behagelig, varm og praktisk på samme tid.
Vores Doze – sovepose 3 sæsoner spiller godt på alle disse parametre og er tilmed også rummelig så du har god bevægelighed, mens du sover.

Så er der kun at sige god tur, og husk at læse med og få mange flere tips i del 2 af Guide til din første friluftstur.