Regntøj – hvad skal jeg vælge?

Efteråret er især kendt for de store mængde nedbør, som jævnligt falder i denne tid på året.
I gennemsnit falder der omtrent 233 millimeter om efteråret – i 2019 faldt der dog rekord meget nedbør i løbet af efteråret, nemlig 349 millimeter. Hos JB-outdoor har vi derfor valgt at forberede os på efteråret og fundet en række nye regnjakker og regnbukser frem.

Det er rart at vide, at ens regntøj holder én tør og beskyttet, når man skal ud i det triste efterårsvejr. Vi har derfor valgt at stille skarpt på, hvad regntøj helst skal kunne, og hvad du skal holde øje med, når du køber dit regntøj.

Hvornår er regntøj vandtæt?

Når du vælger regntøj, er det vigtigt at være opmærksom på, hvor vandtæt regnjakken er. Dette bliver ofte angivet i mm vandsøjletryk – med dette menes, at materialet kan holde vand tilbage i et rør, der er x mm højt. Så når der i produktbeskrivelsen står, at regnjakken er vandtæt op til 5.000 mm, betyder dette at regnjakkens materiale kan holde op til 5.000 mm vand tilbage.

Vi bliver tit spurgt om hvor mange mm, der er godt – her kan du bruge følgende tommelfingerregel:

3.000 til 5.000: Holder dig tør i let til moderat regn i op til 2-4 timer.

5.000 til 15.000: Holder dig tør i moderat til kraftig regn i op til 4-8 timer.

15.000 og op efter: Holder dig tør i kraftig nedbør i over 8 timer.

Åndbart regntøj eller ej?

Enten er regntøj åndbart, eller så er det ikke. Når regntøj er åndbart skyldes det, at regntøjet er fremstillet af en lang række forskellige teknologiske udviklede materialer. Når regntøj er åndbart, kan det påvirke materialets evne til at holde vand tilbage, derfor kan det meste åndbare regntøj holde til et vandsøjletryk på 5000 mm. Der er dog muligt at få åndbart regntøj, som er vandtæt op til 10.000 mm, men dette har naturligvis også en effekt på regntøjets pris.

Regntøj der er åndbart er meget populært, når man bl.a. skal cykle i regntøjet eller skal lave anden slags aktiviteter i regnvejr. Når du vælger åndbart regntøj, bør du dog være opmærksom på, at dette også slider hurtigere, og især når det bliver vasket forkert. For at forlænge holdbarheden på dit regntøj, er det således vigtigt, at du passer på dit regntøj og vasker det efter anvisningerne.

Hvor vigtig er bevægelighed?

Det er vigtigt, at du vælger regnjakke efter, hvilke udendørs aktiviteter du ønsker at lave. Hvis du blot vil bruge din regnjakke til at komme fra a – b, så kan du med fordel købe en lidt længere model. Disse beskytter nemlig en større overflade for regn.
Vil du derimod bruge din regnjakke i mere aktive sammenhæng – måske du cykler til og fra arbejde, eller du skal bruge den til dine friluftsture – så kan du med fordel købe en kort model. Med en kort regnjakke får du mere bevægelighed, samtidig med at denne ofte sidder lidt tættere på kroppen end en lang model gør.

Hvilket regntøj anbefaler vi så?

Blandt vores mange regnjakker, ser vi en klar tildens til at kvinderne foretrækker vores Shoreline – dame regnjakke. Denne regnjakke er designet med fokus på bevægelig. Der er derfor flere dele af regnjakken, som kan justeres alt efter behov. Ydermere er jakken både vindtæt og vandtæt op til 5000 mm. Dermed kan du trygt bevæge dig ud i regnvejret, når du er iført denne jakke.

Foretrækker du en kort regnjakke, hvor åndbarhed og bevægelighed er i fokus, så anbefaler vi Qikpac regnjakke unisex model. Denne jakke giver dig mulighed for at være aktiv i regnen uden at bekymre dig om at blive våd eller svedig. Med 5000 mm vandtæthed og 5000 mvp åndbarhed er denne jakke oplagt til cykel og vandreturen i regnvejr.

Til manden, der virkelig skal ud i det kraftige regnvejr, anbefaler vi denne Hawkings DLX herre vandtæt regnjakke. Med dens vandtæthed på 15000 mm og åndbarhed 10000 mvp, kan du trygt gå ud i regnen og stadig føle dig tilpas.

Til sidst vil vi også gerne se lidt på, hvilke regnbukser vi anbefaler. Her vil vi klart anbefale Miyake – dame regnbukser og Corvo – herre regnbukser med foer. Begge disse regnbukser er sat til en rimelig pris, og de er samtidig gode til at holde dig tør mens du er ude i regnvejret. Begge regnbukser har 5000 mm vandtæthed og 5000 mvp åndbarhed.

Til sidst er der bare at sige god tur ud i efteråret.